Vakfımızın faaliyetleri aksamadan devam ediyor. Süleymaniye Kürsüsü Konuşmalarımızda, kıymetli hocalarımız yine her hafta sunumları ile bizleri aydınlatmaya devam ediyor. Okullarımız eğitim öğretimde başarı odaklı çalışmalarını yürütüyor. Bizler ise, her sayı size daha doyurucu daha çok istifade edebileceğiniz araştırmaları, ilk günkü heyecanla hazırlayıp sunmanın gayretindeyiz. Gayretimizin kaynağı tabii ki sizlerin yayınlarımıza gösterdiğiniz ilgi ve destek. Rahmetli Turan hocamızın deyimi ile, yayınlarımızın nesillere intikali, ancak sizin desteklerinizle mümkün olabilecektir.
Bu sayımızda Prof. Dr. Sait Yılmaz hocamız, “Ortadoğu’daki savaşın mezhepçi Sünni ve Şii taraflarındaki devletlerin çoğu Vestfalya düzenini başta gelen düşmanları ilan etmişlerdir. Ortadoğu’da bir yanda demokrasi ve özgürlükler adına dünyada kendi düzenini kurmak için komplolar kuran dış güçler var, diğer yanda kişisel korku ve hırsları ile bu güçlerle örtülü işbirliği içinde ülkeleri ve çevrelerinde kara delikler, terör bataklıkları oluşturan otokrat devlet liderleri var.” sözleri ile, Ortadoğu’daki bölgesel savaşı son derece net ifadeler ile istifadenize sunuyor. Gelecek günler neyi gösterecek, yine konunun uzmanlarının değerlendirmelerini sizlerle paylaşacağız. Prof. Dr. Mustafa Aksoy hocamızın, her zamanki ciddiyeti ile, kılı kırk yararak Türk tarihine, Türk kültürüne hizmet için gece gündüz demeden çalışıyor. Siz değerli okuyucularımız için kaleme aldığı Türkiye ve Tunceli’deki Koç, Koyun, At Başlı, İnsan Üsluplu (Balbal) Mezar Taşlarının Kökeni ve Kültür Tarihindeki Yeri adlı makalesi mutlaka okunması gereken bir çalışma. Prof. Dr. Minehanım Tekleli Kıpçak Çölünün Kaşar Şehri Modern Kaşarskiy, Prof. Dr. Sabahattin Şimşir Ahmet Kabaklı’nın Kaleminden Nazım Hikmet, Ersin Diko, Yücelciler: Bir Varoluş Hikayesi; Roza Kurban, İdil Ural Aydınları Doğumunun 100. Yılında, Tatar Yazar Rafail Töhfetullirn (1924-1994) adlı makalelerini yine sizler için büyük bir özenle hazırladı. Dr. İrfan Paksoy, “Yenilikçi düşünceleriyle, kendinden sonraki Kazak aydınlarına örnek olan ve üslûp, konu bakımından pek çok yeniliğe Abay’ın eserleri Kazak edebiyatının klasikleri arasına girmiştir.” sözleriyle desteklediği Çağdaş Kazak Edebiyatının Kurucusu Abay Kunanbayev, Dr. Yusuf Gedikli, “Nagy-Szent-Miklós Hazinesi Türk dili ve sanatı için son derece önemli, özellikle Türk dili için paha biçilmezdir. Kaplardaki bir Yunan harfli Türkçe, iki run harfli Türkçe kitabe bize Tuna Bulgar Türkçesi ve tarihsel gelişimi hakkında değerli bilgiler vermektedir. Hazine ayrıca Tuna Bulgar Türklerinin ne denli yüksek bir sanat düzeyine ulaştıklarının da bir kanıtıdır.” dediği Nagy-Szent-Miklós Hazinesi ve Yazıtları adlı incelemesiyle sizlerle birlikte olacaklar. Ali Taş Dil ve Düşünüş adlı makalesinde çok ilginç konulara değiniyor. Dr. İnci Altuğ Bowman’ın, Fransa’da kültür ve sanat çevrelerinde Georges Daniel adıyla tanınan, İstanbul doğumlu bir Türk Aydını olan ve hayatının son 60 yılını Fransa’da geçiren Coşkun Tunçtan’ın Türkiye ile olan ilişkilerini devam ettirerek, her iki ülkede aldığı eğitim ve kazandığı tecrübelerle kültürel hayatımıza katkıları ve Mustafa Kemal Atatürk hakkında yayımladığı üç kitabı Fransız okurlarına armağan ederek, ulu önderimizin dünyada tanıtılmasına yapmış olduğu katkıları dile getirdiği Coşkun Tunçtan Fransa’da Bir Türk Aydını ve Atatürk adlı makalesi son derece ilgi çekici.
Sizlerin istifadesine sunduğumuz birbirinden değerli araştırmaların, dergilerimizi yaşatmak için vereceğiniz destekle nesillere intikal edeceğinden şüphemiz yoktur.
Tanrı Türk’ü Korusun!..
Közhan Yazgan
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.