Türkiye’nin en köklü tarih dergisi Türk Dünyası Tarih Kültür Dergisi 442. sayısı sizlerle.
Web sitemiz www.tdavyayinlari.com üzerinden sipariş verebilir veya abone olabilirsiniz.
Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı olarak aralıksız 21 yıldır gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi’ni, Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan olarak 11-14 Ekim tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’da Mustafa Kemal Atatürk’ün unvanını taşıyan Gazi Üniversitesi’nde gerçekleştirdik. Macaristan’dan Kazakistan’a, Güney Kore’den Gagavuzya’ya, Finlandiya’dan Özbekistan’a, Kuzey Makedonya’dan Azerbaycan’a dünyanın dört bir yanından 150’yi aşkın akademisyen, Türk Dünyası’nın güncel meselelerini tartıştı, çalışmalarını birbirleriyle paylaştı, tanışarak yeni çalışmaların temellerini attı.
Bu yılki kongremizi diğerlerinden ayıran bir diğer özellik de yürütülen titiz hakem süreci neticesinde oldukça yüksek nitelikte çalışmalara ev sahipliği yapmış olmasıdır. Bu yıl kongremize gönderilen yaklaşık 200 bildirinin 138’i kabul edilmiştir. Üç gün devam eden kongremizde dijital oturumlar da dahil olmak üzere 33 oturum gerçekleştirilmiş, bunlara ek olarak her gün birer özel oturum gerçekleştirerek Türk Dünyası’nın güncel meselelerine daha derin bir bakış atma ve çözüm önerilerini tartışma fırsatı bulduk.
Kongremizin bitişinden kısa bir süre sonra Kongre Özet Kitabı’nı da yayınlayarak bilim dünyasıyla paylaşmış olduk. Kongre süresince gerçekleşen tartışmalar ışığında çalışmalarını beslemek isteyen akademisyenler için verdiğimiz süre ise devam ediyor. Bu yıl içerisinde kongremizin tam metin kitabını da Türk bilim dünyasıyla paylaşmayı düşünüyoruz.
21. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, yoğun bir çalışma temposuyla paydaşlarımızın tüm yıla yayılan yoğun çalışmalarıyla gerçekleşmiştir. Kongremizin eksiksiz biçimde gerçekleşmesinde bize Gazi Üniversitesi’nin kapılarını sonuna kadar açarak gerçek bir Türk Dünyası üniversitesi olduğunu yeniden kanıtlayan rektörümüz Sayın Prof. Dr. Musa Yıldız’a, Kuzey Makedonya Vizyon Üniversitesi’nin rektörlüğü görevini ifa etmesine rağmen kongremizin koordinatörlüğünü de eksiksiz yerine getiren Sayın Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can’a, saygıdeğer hocamız Prof. Dr. Köksal Şahin’in şahsında kongremizin planlanması ve yürütülmesi noktasında her yıl olduğu gibi bu yıl da olağanüstü bir gayret gösteren Sakarya Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Merkezi’ne, destekleri dolayısıyla TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik’e, kongre sürecinde bir kolaylaştırıcı vazifesi üstlenerek karşılaştığımız engelleri aşmamızı sağlayan Prof. Dr. Enver Aydoğan’a ve kongremize paydaş olan 24 ulusal ve uluslararası kuruma gönülden şükranlarımızı sunuyoruz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.