Eğitim-öğretim ve kültür faaliyetlerimize tatil sezonunun bitmesiyle yeniden, yine ciddiyetle ve misyonumuzun farkında olarak heyecanla başladık. Okullarımızda eğitim, yapılabilenin en iyi şekliyle yapılıyor çok şükür.
Vakfımızın en önemli etkinliklerinden biri olan 23. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi’nin Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdik.
Önümüzdeki günlerde sizlere daha fazla yayınla hizmet edebilmenin hazırlığı içindeyiz. İnşallah, kıymetli araştırmacılarımızın yeni eserlerini sizlerin istifadesine sunabilmiş olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.
İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, istikbalimizin teminatı olan vakfımızın Gençlik Kolları mensubu 40 gencimiz milli kıyafetleri ve bayrakları ile Türklüğü temsil edecekler. Ayrıntıları önümüzdeki sayımızda sizler paylaşacağız.
Kurucu Genel Başkanımız cennet mekan Turan Yazgan hocamızın emanetlerini yaşatmaya, yaygınlaştırmaya, yolundan yürümeye var gücümüzle gayret ediyoruz.
Vefatının 13. yıldönümü münasebetiyle, 29 Kasım 2025 günü İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştireceğimiz Anma Programında siz gönül dostlarımızla birlikte olmaktan mutluluk duyarız.
Usta gazeteci Mustafa Kemal Sallı, Chester Anlaşması’nı, Doç. Dr. Işıl Tuna Pınar, 10 Kasım 1953 Atatürk’ün Naaşının Anıtkabir’e Nakli, Prof. Dr. Mehmet Yüce; TDT 12. Zirve Türk İşbirliğinden Türk Dünyası Entegrasyonu’na Giden Süreç, Prof. Dr. Mustafa Aksoy, Rusya’nın Alaska Komşusu Çukotka Gezi Notları’nı, Fatma Nur Göher, Türk Kültüründe Hayat Ağacının Maddi Kültür Unsurlarına Yansıması, Prof. Dr. Tofik Abdülhasanlı, Doç. Dr. Gülnare Rızayeva, Bahtiyar Vahapzade’nin Eserlerinde Lirik Felsefi Üslup adlı araştırmalarını sizler için titizlikle hazırladılar. Devam eden Dr. Tahir Nureddinoğlu’nun, İsmail Hakkı (1876-1938), Roza Kurban’ın Doğumunun 120. Yılında Gazeteci Çevirmen ve Yazan Gaziz İdelle (1905-1985), Prof. Dr. Minehanım Tekeli Nuriyeva’nın Dinyeper Kıyısında Bir Türk Şehri Adakale / Orşa, Ergün Mamedov’un, Gürcistan Siyasal Hayatında Türkler (1918-1921) adlı çalışmaları sizlerin teveccühü ile istifadelerinize sunulmaya devam ediyor.
Her zaman ifade ettiğimiz gibi sizlerle varız. Sizlerin desteği ile sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz.
Tanrı Türk’ü Korusun.!
Közhan Yazgan



Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.