1987 yılından beri, hiç bir şekilde yılmadan, yorulmadan, şanlı tarihimizi, kültürümüzü nesillere intikal ettirebilmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Dergimiz artan posta ve kargo maliyeti sebebiyle, aynı zamanda e-dergi olarak da hizmet vermeye başladı. Böylece arzu eden okuyucularımız e-dergi olarak, arzu eden okuyucularımız basılı yayın olarak istifade edebilecekler. Bunun yanısıra yine artan baskı maliyetleri sebebiyle, maalesef eskisi kadar yayın yapamıyor olsak ta, Dr. Yusuf Gedikli’nin Sabar, Barsil, Saragur Türkleri ve Türkçeleri adlı kitabını sizlerin istifadesine sunabildik. İnşallah imkanlarımız nisbetinde Türklüğe hizmet edecek yayınlarımız hizmetinizde olacak.
Vakfımızın faaliyetleri sizlerin takdir ve destekleriyle devam ediyor. Eğitim kurumlarımız yeni eğitim öğretim yılına yüksek hizmet ruhuyla başladı. Bu ay itibariyle yaz döneminde iki ay süreyle ara vermiş olduğumuz konferanslarımıza yeniden başlıyoruz.
Dergimizin bu sayısında yine, çok değerli araştırmalarla sizlerin huzurundayız. Türk Dünyasının en önemli meselelerinden biri olan “Ortak Alfabe” konusunu, cennet mekan Prof. Dr. Turan Yazgan hocamızın çok ilginç tesbitlerinin yer aldığı “Alfabe ve Dil Meselemiz”, Prof. Dr. Metin Karaörs’ün “Sevinmiştik… Ama?”, ve Yağmur Tunalı’nın “Şu Alfabe Meselesi” başlıklı değerli yazılarıyla dikkatlerinize sunduk. Zafer Karatay’ın “Yüzyılımızdaki Cumhuriyet” ve Dr. İrfan Paksoy’un “Cumhuriyetin İlanına Giden Süreç” yazıları da oldukça değerli araştırmalar. Prof. Dr. Okan Yeşilot hocamız “Kafkas İslam Ordusu ve Türkiye Azerbaycan İlişkilerine Etkisi” başlıklı yazısını, “Kafkas İslam Ordusu, Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde hem stratejik hem de ideolojik hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik önemli bir girişim olarak Türk tarihi açısından büyük bir öneme sahiptir.” sözleriyle özetliyor. Metin Savaş’ın “Görünmezlerin Görünür Nesneleri (Mitler ve Gerçekler)” yazısı da büyük bir ciddiyle sizler için hazırlandı. Usta gazeteci Mustafa Kemal Sallı, “Ortadoğu Baharı ve Lübnan” başlıklı yazısında, 2005’te, Başbakan Refik Hariri’nin katledilmesiyle başlayan ve oğlu Saad Hariri’nin 2017’de başbakan olarak ziyaret ettiği Suudi Arabistan’da rehin alınıp istifaya zorlanmasıyla gelişen bölgesel gerginlik, 4 Ağustos 2020’de Beyrut Limanı’nın patlatılması ve Hamas Lideri Haniyye’nin 2024’te Tahran’da öldürülmesiyle, ortaya çıkan ve küresel barışı tehdit eden Lübnan sorununa açıklık getirmeye çalıştı. Nurettin Eyibil’in, tarihimize ışık tuttuğunu ve mutlaka korunması gereken eserlerden biri olduğunu savunduğu “Göktürklerden Bir Miras: Şivet Ulan Anıt Külliyesi” başlıklı seyahat yazısı da okunmaya değer. Yücel Önder “Hun-Türk Kurultayı ve Nazlı Budin” başlıklı seyahat notları ile, iki yılda bir gerçekleştirilmekte olan Hun Türk Kurultayını sizler için kaleme aldı. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Avni Engüllü’yü “Avni Engüllü: Geçmişin Sesi”, başlığı ile Ersin Diko ve Prof. Dr. Mücteba İlgürel’i, “Osmanlı Tarihçisi Prof. Dr. Mücteba İlgürel’in Ardından” adlı yazısı ile Şevket Kaan Gündoğdu tanıtmaya çalıştı.
Sizler derginize sahip çıktıkça, biz sizin hizmetinizde olmaya, dergimizi nesillere intikal ettirmeye gayret edeceğiz.
Tanrı Türk’ü Korusun!..
Közhan Yazgan
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.