Türkiye’nin en köklü tarih dergisi Türk Dünyası Tarih Kültür Dergisi 429. sayısı sizlerle.
Web sitemiz www.tdavyayinlari.com üzerinden sipariş verebilir veya abone olabilirsiniz.
Vakfımızın faaliyetleri bildiğiniz gibi devam ediyor. Okullarımızda eğitim, vakıf merkezimizde rutin çalışmalarımız (yayın faaliyetlerimiz) yürüyor. Konferanslarımızı İnşallah Kasım ayında başlatacağız.
Yayın organlarımızla, sizleri Türk Dünyasının tarihinden ve güncel olaylarından en sağlam kaynaklarla, en güvenilir bilgilerle, en değerli hocalarımız aracılığı ile bilgilendirmeye devam ediyoruz.
Bu sayımızda, Prof. Dr. Sait Yılmaz hocamız
“Teokrasi Sonrası İran ve Türk Dünyası” adlı araştırmasını sizler için büyük bir ciddiyetle hazırladı. Araştırmayı incelediğimizde, Turan Yazgan hocamızın aşağıdaki ifadesindeki öngörüsünün ne kadar isabetli olduğunu görüyoruz. “Allah’ın Türklere lütfettiği kaynakları Türklerin kullandığı 17. asra kadar, Dünya ikiye bölünüyordu: Bir tarafta Türkler. Öte tarafta diğerleri… Bugün kanla, insanları aç, sefil bırakarak, milyonlarca insanı kendi vatanlarında esir ederek, Türklerin kaynaklarına el koymak isteyen emperyalistler, bu hedefimizi çok iyi biliyorlar. Bunu önlemeye çalışıyorlar. Onların Allah’ın Türklere lütfettiği kaynakları Türklerin kullanmasını önlemek için gösterdikleri çabalar, önemli değildir. Yeter ki içimizden engellenme ile karşılaşmayalım. Yeter ki, içimizden hançerlenmeyelim.” İnşallah oradaki ve benzeri sorunları yaşayan Türk bölgelerindeki kardeşlerimiz, birlik beraberlik içinde emperyalistlerin oyununu bozmayı başaracaktır. Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak Hocamızın hazırlayıp sizlerin istifadesini sunduğu, “Etkileri Halen Devam Eden Kırım Savaşı 1853-1856” adlı araştırması, dikkatlerimizden kaçan pek çok gerçeği gözler önüne seriyor. Prof. Dr. Kürşad Zorlu hocamızın Vusale Hasanzadeh ile birlikte hazırladığı “3 Ekim Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü Üzerine Genel Değerlendirme” yazısı da Türk Birliği açısından önemli konuları ön plana çıkarıyor. Hakan Yılmaz’ın “Sultan Osmân ve Oğlu Orhan’ın Yeni Bulunan Orijinal Şeceresi ve Kuruluşu Anlatan En Eski Osmanlı Târihi Metni” adlı makalesi belgeler ışığında, çok önemli bilgiler ihtiva eden bir araştırma. Doç. Dr. Kürşat Yıldırım’ın “Türk Tarihi Açısından Çin Kaynaklarının Tasnifi”; Doç. Dr. Işıl Tuna Pınar’ın “Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet”, Prof. Dr. Mine Hanım T. Nuriyeva’nın “Hunlardan Yadigar Şehir Baş Abaran / Avaran –Abaran / Aparan” ve “Doğu Türkistan’ın Yılmaz Savaşçısı Fikir Adamı Akademisyen İklil Kurban” adlı araştırmalar da okunmaya değer yazılar.
Her zaman ifade ettiğimiz gibi yayınlarımız siz değerli okuyucularımızın teveccühü ile nesillere intikal edecektir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.